Keramikkurser

För mig är lera ett lugn, ett fokus och en form. Vad är lera för dig?

Det fortsätter att bli kladdigt hösten 2019 i Sävedalen, Floda, Mölndal & Jonsered! Samtliga kurser och workshops vänder sig till dig med eller utan leriga erfarenheter. Alla deltagare får individuell handledning på sin nivå.  Här provar vi på olika tekniker med lera som att kavla, ringla, skulptera och tumma. Vi gör mönster, dekorerar och glaserar. Allt görs i stengodslera som högbränns i 1260 grader vilket innebär att alla alster tål både diskmaskin, ugn, mikro och dagligt slitage. Observera att det EJ är drejkurser.

Klicka här för höstens lerkurser

Bokning

Kurserna bokas via Studieförbundet Vuxenskolan Skriv keramik i sökordet!

Kontakta mig gärna om ni har frågor (ulrica.elmberg@gmail.com). Tiderna kan justeras om någon grupp har andra önskemål. Om det finns önskemål att skapa en egen grupp med grannar, släkt, vänner, arbetskollegor eller familj så skräddarsyr jag gärna en kurs för just ert gäng. Välkomna till min leriga värld!

studieförbundet vuxenskolan

Keramikkurser

Keramik (kväll eller dag)

Prova på lera för vuxna. Varje kurs består av 4 eller 5 tillfällen, totalt 12 timmar. Vid de första tillfällena tillverkar vi alster i lera och den avslutande gången glaserar vi dessa. Grupperna är små, max 6-8 personer, vilket ger alla kursdeltagare god handledning.

Pris 950:- p/p kvällstid och 850:- p/p dagtid. Glasyr & bränning ingår, men kostnad för lera tillkommer med 60:-/kg. Mindre fika ingår. Lokalen är i källarverkstan på Röliden 92 i Sävedalen.

Keramik kurs

Workshops

Workshop i Sävedalen, Jonsered, Floda & Mölndal

Ta tillfället och skapa dina personliga alster. Under kreativa timmar får du tips och idéer om hur du med hjälp av olika tekniker tillverkar dina alster i lera. Varje workshop har ett tema som ändras efter årstiderna. Grupperna består av 8-16 personer beroende på vilken lokal jag besöker.

Pris 600kr p/p. I priset ingår 1 kg lera, glasering, skröjbränning och glasyrbränning. Deltagaren väljer glasyr och jag glaserar föremålen. Leveransen sker 3-4 veckor senare till platsen där workshopen ägde rum . Självklart bjuds det på en gofika.

 

 

Workshop keramik

Keramik för barn

Prova på lera för barn (från 7 år)

Prova på lera för barn. Varje kurs består av 4 tillfällen, totalt 9 timmar. Vid de första tillfällena tillverkar vi alster i lera och den avslutande gången glaserar vi dessa. Grupperna är små, max 6-8 personer, vilket ger alla kursdeltagare god handledning.

Pris 800:- p/p. Lera, glasyr & bränning ingår. Lokalen är i källarverkstan på Röliden 92 i Sävedalen.

Prova på lera för föräldrar och barn

Prova på lera för föräldrar och barn. Det här är en intensiv kurs under en lördag & söndag + en glaseringsdag som vi bestämmer tillsammans. Totalt 12 tim.

Pris 850:- för vuxen, 600:- för barn. Kostnad för lera tillkommer 60:-/kg. Gofika ingår. Grupperna består av 6-8 personer. Lokalen är i källarverkstan på Röliden 92 i Sävedalen.

Barnkalas

Lerkalas för vuxna eller barn. Födelsedagsbarnet bestämmer temat. Under 1-1,5 timme får deltagarna tips och idéer om hur de med hjälp av olika tekniker tillverkar sina alster. Gruppen kan max bestå av 8 personer.

Pris 200:- per barn eller 250:- per vuxen. I priset ingår 1/2 kg lera, glasering, skröjbränning och glasyrbränning. Deltagaren väljer glasyr och jag glaserar föremålen. Hämtning av färdiga alster sker 3-4 veckor senare. Lokalen är i källarverkstan på Röliden 92 i Sävedalen.