Skip to main content

Om Ulrica

Ulrica Elmberg heter jag. Lera är en stor glädje för mig och innebär ett lugn, ett fokus, en form. Lekfullheten är viktig att den lyser i genom mitt skapande. Med min egna tillverkning av konst- och bruksföremål vill jag också inspirera andra att arbeta med lera genom att erbjuda kurser & företagsaktiviteter.

I Sävedalen har jag min verkstad. Det är också här som jag har merparten av min kursverksamhet. Under delar av året driver jag konst- och hantverksstugan, Grindstugan. En vacker tegelbyggnad mitt i Jonsereds sagolika miljö, granne med Jonsereds Herrgård och Jonsereds Trädgårdar. Förutom att min keramik visas upp, bjuder jag även in andra konstnärer som ställer ut sina verk under olika temautställningar. Vid vissa tillfällen kan besökarna också få prova på lera själva. Även andra kursverksamheter dyker upp här både inomhus och utomhus.

Leran var länge en hobbyverksamhet. Under åren gick jag ett flertal kurser, hyrde in mig i verkstäder och gick en ettårig keramikskola. 2010 lämnade jag den fantastiska hotellvärlden och tog ett naturligt steg att starta eget, MUNK form & fason, som idag drivs på heltid. MUNK form & fason står för form, engagemang och kreativitet.

Intervjuer & Artiklar