Skip to main content

Om Ulrica

Ulrica Elmberg heter jag. Lera är en stor glädje för mig och innebär ett lugn, ett fokus, en form. Lekfullheten är viktig att den lyser i genom mitt skapande. Med min egna tillverkning av konst- och bruksföremål vill jag också inspirera andra att arbeta med lera genom att erbjuda kurser & företagsaktiviteter. I Sävedalen har jag min verkstad. Det är också här som jag har merparten av min kursverksamhet.

Leran var länge en hobbyverksamhet. Under åren gick jag ett flertal kurser, hyrde in mig i verkstäder och gick en ettårig keramikskola. 2010 lämnade jag den hotellvärlden och tog ett naturligt steg att starta eget, MUNK form & fason, som idag drivs på heltid. MUNK form & fason står för form, engagemang och kreativitet.

I sex år drev jag Grindstugan/Rosengaraget i Jonsered. Här fick ett stort gäng konstnärer möjligheten att ställa ut varje helg. Nu vid årsskiftet 2023/2024  avslutade jag detta kapitel och tanken är att några temautställningar kommer istället bli i industrilokalen Kniven i Partille centrum i större format.

Intervjuer & Artiklar