Ulrica Elmberg

Om Ulrica

Ulrica Elmberg heter jag. Lera är min stora glädje. Förutom min egna tillverkning av konst- och bruksföremål, vill jag inspirera andra att arbeta med lera genom att erbjuda kurser & företagsaktiviteter.

I Sävedalen har jag min verkstad. Det är också här som jag har merparten av min kursverksamhet. Under halva delen av året, vår, sommar och höst driver jag konst- och hantverksstugan, Grindstugan. En vacker tegelstuga mitt i Jonsereds sagolikt vackra miljö, Jonsereds herrgård och Jonsereds Trädgård. Förutom att min keramik visas upp, bjuder jag även in andra konstnärer som ställer ut sina verk under olika temautställningar. Vid vissa tillfällen kan besökarna också få prova på lera själva. Även andra kursverksamheter dyker upp här både inomhus och utomhus.

Leran har i flera år varit en hobbyverksamhet. Gått diverse kurser, hyrt in mig i verkstäder och gått keramikskola. Lera för mig är ett lugn, ett fokus, en form. 2010 lämnade jag den fantastiska hotellvärlden och tog ett naturligt steg att starta eget, MUNK form & fason, som idag drivs på heltid. MUNK form & fason står för form, engagemang och kreativitet.